Proč rybí maso svědčí zdraví?
Rybí maso vyniká nejen svou chutí, ale je obvykle považováno za výjimečně prospěšné pro naše zdraví. Díky svému složení většina sladkovodních i mořských ryb skutečně předčí ostatní druhy masa v blahodárnosti pro náš organismus. Ne náhodou patří mezi nejdéle žijící...
Nebojte se grilovat ryby. Pstruh je ideální lehké jídlo pro letní večery. Na grilu vám zabere mnohem méně času než hamburger nebo steak a vaši přátelé jistě ocení vaše kuchařské umění. Receptů na grilování ryb je mnoho, Vybrali jsme pro vás jeden základní na pstruha naplněného bylinkami.
Co...
Jednou z nejpodivnějších, ale i nejzajímavějších sladkovodních ryb je jeseter. Na první pohled se od našich ostatních ryb značně liší. Má dlouhý špičatý rypec, připomínající Pinocchia, a jeho „rejnočí“ ústa na spodní části těla doplňují čtyři vousky. Taková odlišnost je způsobena tím, že...