Pstruhem nazýváme v Čechách hned několik poddruhů ryb. Všechny mají ale něco společného – jsou štíhlí, draví, milují čisté horní toky řek a jejich růžové delikátní maso se po upečení rozpadá na jazyku. Živý pstruh je navíc krásná ryba, jejíž skvrnité šupiny se barvitě lesknou na slunci. Však...
Dravé ryby v našich rybnících a řekách jsou nejen zajímavým úlovkem pro rybáře, ale i výjimečným zážitkem pro gurmány. Českým vodám sice stále vládne kapr obecný a dravci jsou, co do počtu vysazováni nejméně. To však neznamená, že by měli zůstat...
Kdekomu by asi připadalo přinejmenším zvláštní, kdyby se v období Velikonoc najednou před obchodními centry vyrojili rybáři s káděmi a začali hromadně prodávat kapry, tak jako tomu bývá v prosinci před Štědrým dnem. Přitom jedení kapra na českém území o velikonočních svátcích má dlouhou...